jueves, 1 de enero de 2009

LA MEUA VIDA


Em diuen Pedro Carpi Bañó, vaig nàixer el dia 15 de març de 1954 "al carreret" del Verger, poble de la Marina Alta.
Els meus pares, Tonica i Pedro, van treballar com a negres fent tomacars i fesolars per poder educar-me adequadament, a mi i al meu germà Pepe. La meua infantesa no va ser molt divertida, em vaig criar com tots els xiquets d'aquella època jugant pel riu.
Vaig anar a l'escola del poble i als 13 anys em van enviar a l'institut de Dénia. Per aquells temps no era massa bon estudiant, per poder acabar el Batxillerat em vaig matricular a l'acadèmia Monxo, molt acreditada per la quantitat de personatges que han passat per les seues aules, i va ser precisament allà on es va despertar en mi la veneta artística. Orientat pel capellà del poble l'any 1971 em vaig matricular a l'Escola d'Arts Aplicades a València, vaig compartir pis d'estudiants amb gent que estudiava filosofia i vaig descobrir la responsabilitat de ser independent. Aquestos anys van ser decisius per a la meua formació. Eren temps difícils, la dictadura del moment estava més arrelada que mai, els estudiants formàvem part d'aquell entramat...manifestar-se era perillós, però dir "abajo la dictadura" suposava una passadeta de verga dels grisos, i si aconseguien detindre't, a dormir a la presó.
Per poder acabar els estudis vaig demanar pròrroga per fer el servei militar obligatori, i al gener de 1976 recent estrenat el rei d'Espanya, vaig haver d'estar 15 mesos de la meua vida exercint de soldat a l'Acadèmia militar de Saragossa. Després d'aquesta absurda experiència militar, el dia 18 de maig de 1978 vam decidir casar-nos Paquita i jo.
En el cas que les "muses" existisquen, Paquita ha sigut la meua. Al maig de 1979 va nàixer Ester i a finals de desembre de 1980 vam tindre a Pere. Eren temps de canvis socials, Franco feia poc que havia mort, el partit comunista es va legalitzar, va aparéixer per tot arreu gent que volia viure de la política, es deia que havia arribat la democràcia. En aquells moments em vaig plantejar les següents qüestions:
Em dedique a la política, en faig caçador... pescador... o organitze una banda de música.

No hay comentarios:

Publicar un comentario